Skip to content

 Servicii complete proiectare  si constructii de hale metalice

 

Esti in cautarea unei firme de constructii de hale metalice, dar cele cu care ai discutat nu par de incredere? Ai ajuns unde trebuie.

Realizam servicii de proiectare de aproape 10 ani, iar de 5 ani realizam aproape exclusiv proiecte de hale.
Pana in acest moment am realizat aproape 200 de proiecte de hale si am sesizat problemele cu care se confrunta clientii nostri in executie.

Principalele probleme pe care le intampina clientii in relatia cu firme de constructii de hale metalice:
A. Hale nesigure, fara proiect de executie-nu se pot intabula, vinde, sau inchiria legal

 Firmele faceau oferte de pret  sub pretul pietei, dar halele care nu respecta normativele de siguranta la vant, seism si zapada. 

Aceste hale nu se pot autoriza sau intabula, nu se pot inchiria si nu se pot vinde

Desi inital sunt mai ieftine, acestea ajung sa coste mult mai mult. Consolidarea este mult mai costisitoare. Clientii neinformati care aleg astfel de constructori se expun unui risc deosebit de mare. Pe langa faptul ca nu se pot intabula, riscul de prabusire la un cutremur sau vant mare ( peste 100Km/ora) sau zapada (mai mare de 160kg/mp), este foarte ridicat. Riscul de prabusire in cazul unor astfel de evenimente este aproape cert. Sigur ca hazardele naturale sunt destul de rare, dar se petrec la un interval destul de regulat de timp (20-50 ani).

Atentie, raspunderea penala pentru hale fara proiect apartine  beneficiarului!

 La halele cu proiect raspundere ii apartine proiectantului de structura, daca se respecta proiectul de structura.

B. Clientii au fost inselati de firma de executie, fie nu au facut nici o lucrare fie partial

 Acestia au platit avansul, iar firma de executie „nu a mai raspuns la telefon”, fie au fost amanati prea mult sau  li s-au cerut sume suplimentare pentru executie. Asadar chiar daca pretul initial pare mic, aceasta nu inseamna ca pe parcurs constructorul nu poate cere suplimentar, desi in cele mai multe cazuri nu exista nici o justificare pentru suplimentare de lucrari. 

C. Firmele de executie nu au respectat proiectul. Desi oferta era facuta pe baza proiectului, in executie au pus materiale mult mai usoare.

De exemplu,  desi in proiect, pentru element era prevazuta teava cu grosimea de 5mm, acestia au folosit teava de 2mm (teava neconforma), nu se accepta din punct de vedere al sigurantei.  Prin acest artificiu, firma si-a insusit restul de materiale.

Acest detaliu este mai greu de urmarit de client, pentru ca nu are acces la grosimea tevei, capetele ei fiind inchise. Acesta este cel mai intalnit scenariu. Aceste aspecte trebuie verificate de proiectant sau diriginte de santier.

D. Proiecte supradimensionate si greu de executat, executat de firme fara experienta in santier.

 In aceste cazuri proiectul este facut de un proiectant care nu are experienta de santier. Aceste proiecte au un cost de executie cu 25% mai mari decat ar fi trebuit. 

Proiectantul trebuie sa fi fost implicat in constructii de hale metalice, pentru a lua cele mai optime decizii.

 Tinand cont de aceste probleme cu care s-au confruntat clientii nostri, am decis sa  venim in intampinarea clientilor prin realizarea de servicii complete de proiectare si executie.

   Prin proiectare eficienta si cooperare foarte stransa cu atelierul de executie reusim sa realizam hale mai eficiente din punct de vedere economic, si in acelasi timp aveti cerititudinea ca hala are un proiect de executie   verificat conform legii10/1995 la cerinta A2 si in consecinta se poate intabula, inchiria sau vinde. 

   Cum se procedeaza? 

  1. In prima faza realizam o sedinta de consultanta la sediul nostru. In sedinta de consultanta  noi va oferim toate detaliile necesare astfel incat dumneavoastra sa luati o decizie informata. Sedinta de consultata este gratuita si nu necesita nici o obligatie de  a continua mai departe cu noi.

  2. Pe baza informatiilor pe care ni le transmiteti noi intocmim o oferta cu termeni clari astfel incat sa stiti ce termene de executie garantam, fara sa existe schimabari pe parcurs, fara costuri suplimentare ascunse, fara termeni si conditii cu scris marunt. Nu facem promisiuni pe care nu le putem respecta.

  3. Realizare a proiectului de executie si a proiectului de autorizare (in cazul in care  nu  aveti  deja un arhitect).  Proiectul de autorizare este optional.

  4. Plata se poate face in transe mici, astfel incat daca doriti sa realizati doar proiectul cu noi si sa apelati la alta firma de executie sa nu pierdeti nimic. Platiti doar ce primiti. Pana la inceperea executiei va puteti razgandi in orice moment. Proiectul de executie dureaza aproximativ 15 -30  de zile lucratoare, pentru proiecte cu complexitate redusa.

  5. Inceperea uzinarii structurii si montajul structurii. Dureaza intre 2 saptamani si 3 luni, in functie de cat de aglomerata este perioada. 

 

   

 Ai nelamuriri?

 Nu ezitati sa ne contactati  fie pe formularul de contact, E-mail, fie telefonic. 

 Ing. Gheorghe Staruiala
Telefon:0040767924291
E-mail:office@proiecthala.ro 

Constructii de hale metalice